Assertiviteit en zelfvertrouwen

Snel, veilig en vertrouwd ‘prettig assertief’ worden

Assertiviteitoplossingen
Oorzaken niet assertief zijn
Assertief vanuit jezelf
Kennismaken met MindTuning™ 
DWDD-bioloog Freek Vonk over MindTuning™ 


'Mag ik misschien van u?' 'Mag ik u iets vragen?' 'Ik hoop niet dat u het erg vindt,
maar ...' Wanneer je weinig assertief bent, zal je deze manier van vraagstelling herkennen. In plaats van één vraag stel je er twee.

Wil je iemand iets vragen en houd jij je mond, dan geeft dat geen voldoening. Wil je in een vergadering iets inbrengen en laat je dat achterwege, dan is dat uitermate frustrerend. En dat allemaal omwille van wat anderen ervan zouden vinden. Wees gerust, want je leert in korte tijd zelfvertrouwen en assertiviteit te ontwikkelen. Zowel privé als op het werk. Sinds 1992 de realiteit bij MindTuning™ .

TOP ↑

Assertiviteit-oplossingen

De beste oplossingen bieden de assertiviteitstraining van 2 dagen.

Of Nieuw: Max4 assertiviteitstraining in superklein groepsverband.

Wanneer je nog méér persoonlijke aandacht verkiest, dan adviseren wij 2 sessies persoonlijke coaching. Voor het resultaat maakt het geen verschil.

Mindtuning™ is door Pieter Frijters in 1992 ontwikkeld om burn-out, stress en niet-reële angsten snel en adequaat op te lossen. Hij coachte ruim 28.000 mensen.

De assertiviteitstrainingen worden ondersteund door een e-learningpakket. Deze krijg je als bonus GRATIS bij ons assertiviteitstrainingen en -coachings. 

Oorzaken

  • De oorzaak voor gebrek aan assertiviteit is meestal te herleiden naar je opvoeding. 'Stel je niet aan!' 'Doe eens normaal!' 'Wat zullen mensen daar wel niet van vinden? Of', de uitdrukking: 'Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.' Of: ‘Doe jij nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.'
  • Soms gebeurt het dat ouders opzien tegen autoriteit en dat je daar iets van meekrijgt. Redenen te over die maken dat je minder assertief bent dan goed voor je is.

TOP ↑

Vanuit jezelf

Om echt vanuit jezelf assertief te worden is er meer nodig dan uitsluitend goede adviezen. In je mindset mag dringend iets veranderd worden. De knop die je zo onzeker maakte dient eerst te worden omgedraaid naar absoluut zelfvertrouwen. Dat is het specialisme van MindTuning™. We zijn daar echt goed in.

Boekadvies

Lees de boeken van Pieter Frijters 'Van fobie naar vrijheid' en 'Meester over je gedachten' en doe daar je voordeel mee. Ze zijn een goede ondersteuning bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en assertiviteit.

angst - burn-out - fobie - hyperventilatie - burn-outherstelperiode - Gedachtenmanagement - Assertiviteit en zelfvertrouwen - Onzekerheid overwinnen - Gedachtenmanagement - Assertief gedrag aanleren - Assertief worden 7 tips - Assertiviteit en je authentieke zelf - Assertief communiceren met jezelf - Assertiviteit en manipulatie - Zelfvertrouwen

 

TOP ↑

DWDD bioloog Freek gepassioneerd over MindTuning

Video's

Bioloog Freek Vonk over MindTuning® en Pieter Frijters

Freek Vonk, Nederlands bekendste bioloog en vaste gast in DWWD, vertelt gepassioneerd over wat MindTuning en Pieter Frijters voor hem betekenen.

Pieter Frijters over zijn passie voor het coachen

Ellen Hendriks: 'Er is een oplossing, ook voor jou!'

Lees hier of er risico's zijn en contra-indicaties

Deel deze pagina: 

Pieter Frijters in het AD

Pieter Frijters in het AD

Februari 2015


'In mijn praktijk gebeuren er iedere dag nog wondertjes'

Bekijk details

Management Team: Spreekangst

Management Team: Spreekangst Het tijdschrift Management Team doet verslag over de spreekangstaanpak van Pieter Frijters.

Bekijk details

Margriet.nl - Gezondheid

22 januari 2013
Anne-Lieke Struijk screef in de rubriek gezondheid op Margriet.nl diverse artikelen over Mindtuning:
Mindtuning: Laat stress en angst achter je
Mindtuning: Laat los en vertrouw
- Mindtuning: Wees je eigen zuurstofmasker
Mindtuning: Jouw gedachtes zijn als een TomTom

Margriet.nl - Gezondheid Lees meer

Meester over je gedachten

Meester over je gedachten Lees meer

Van Fobie naar Vrijheid

Het zelfhulp boek van Fobie naar vrijheid

Van Fobie naar Vrijheid Lees meer
  • Home
  • Assertiviteit en zel...
Frijters Mind Tuning B.V.® - Mozartlaan 54-56, 2742 BN Waddinxveen - Tel. 00 31 (0)182 612 345