Persoonlijke Coaching

Het is mogelijk om een persoonlijke coaching met Pieter Frijters te boeken.

Eén sessie duurt gemiddeld 2.5 uur. 

Advies

Gaat het om angst, stotteren of burn-out dan adviseert Frijters MindTuning 2 x één persoonlijke coaching sessie van 2.15 uur.

Of 1 persoonlijke sessie in combinatie met een groepscoaching, assertiviteitstraining of andere training.

Voor het aanscherpen van visie, het nemen van belangrijke beslissingen of om bepaalde zaken helder te krijgen op zakelijk en persoonlijk terrein zijn 1 of 2 sessies voldoende.

Persoonlijke coaching tarief Pieter Frijters

Eén persoonlijke sessie van gemiddeld 2.5 uur met Pieter Frijters bedraagt  € 1450,- excl. btw. 
P.S. Neem gerust je partner mee als je dat prettig vindt.

Nieuw

Nu ook persoonlijke coaching mogelijk door een van onze MindTuning™ Consultants. Soms ook 's avonds en in het weekend. 

Persoonlijke coaching tarief van 2.5 uur bedraagt € 980,- excl. btw.  

Gastspreker 

Pieter Frijters is gespecialiseerd in onderwerpen als: natuurlijk leiderschap, persoonlijk leiderschap, assertiviteit, burn-out en preventie van, masterclasses presenteren, snelwerkende psychologische oplossingen, invloed en priming.

Vanaf tarief: € 2900,-  exclusief BTW

VIPcoaching

Heb je haast met de oplossing van je probleem en wil je binnen 10 dagen een persoonlijke coaching van Pieter Frijters? Dan geldt een hoger tarief. Bel ons gerust voor meer informatie.

Contact met Pieter Frijters:
LinkedIn van Pieter
pieter@mindtuning.nl 

 

 

Testimonials

Persoonlijke coaching: ik wil je enorm bedanken voor het opsporen van 'het' probleem

Hoi Pieter, Je hebt het gister weer super leuk gedaan! Heb er weer veel van opgestoken. Tevens wil ik je enorm bedanken voor het "opsporen" van "het" probleem. Frits van Tilburg

Persoonlijke coaching: bedankt dat ik van je mocht leren

Veel geluk in het komende jaar. Bedankt dat ik je mocht ontmoeten + van je leren. Lies

Persoonlijke coaching: temidden van alle hulpverleners ben jij er één uit duizenden..

Lieve Pieter, Dank je wel, dat je op zo'n fijn manier bent ingegaan op mijn vraag voor Ton. Ik ben ervan overtuigd, dat, als het weer wat beter met hem gaat, hij weer mooie dingen gaat maken. Ik hoop ook dat je Mieke kunt helpen. Ze is heel moeilijk geboren, met de navelstreng om haar nek, waardoor ze ernstige ademnood kreeg. (Ze rookt als een schoorsteen!) Ik denk dat haar levensangst daar is begonnen. Ze is een bijzonder gevoelig en wijs meisje, met een grote verlatingsangst, dat er maar niet in slaagt vol in het leven te gaan staan. Graag wil ik je tot slot nogmaals bedanken voor je steun aan Ton, temidden van alle hulpverleners ben je er één uit duizenden. Ik ben blij dat er een mens zoals jij bestaat! Veel lieve groeten van Mildred.

Persoonlijke coaching: anorexia en ik sneed in mezelf. Nu weet ik iedere situatie om te zetten in iets positiefs

Beste Pieter Frijters, Een aantal jaar terug ben ik zelf bij u geweest om een manier te vinden anders om te gaan met de problemen/ de situaties die zich voordeden. Destijds had ik de zwaarste herstelperiode van mijn anorexia achter de rug, maar kon ik nog niet goed omgaan met de situaties en sneed ik daarom in mijzelf. Nu ben ik alweer drie jaar verder, onafhankelijk en weet ik vrijwel elke vervelende situatie om te zetten in iets positiefs. Wat mede te danken is aan u. Wat mij nog steeds bijstaat is dat ik de dag daarna weer naar school toe ging en een vriendin zei: ik ga die meneer echt een kaartje sturen! Je bent er zo van opgeknapt, in 1x zoveel gelukkiger! Ja, het heeft echt gewerkt. Nu werk ik, samen met twee andere klasgenootjes, aan een praktische opdracht over antidepressiva en de bijwerkingen daarvan. Het leek mij een goed idee om juist ook de andere kant daarvan te belichten: alternatieven te geven, niet in een keer medicijnen, maar leren om te gaan met de situatie in plaats van die te onderdrukken. Het blijft immers zo dat wanneer die situatie zich nog een keer voordoet het belangrijker is ermee om te kunnen gaan, leren te accepteren en uit te leren dan te grijpen naar antidepressiva of andere vormen van medicatie. Tenminste, dat is mijn mening. Hier is waar uw eventuele rol aan bod komt. Mijn vraag is of u mee zou willen werken aan deze opdracht en wilt vertellen over uw ervaring en deze andere kant wilt belichten. We zouden hiervoor graag een intervieuw met u af willen nemen in persoon of, wanneer dat beter uitkomt, per e-mail. Zou u hieraan mee willen werken? Met vriendelijke groet, Martine Frijda

Persoonlijke coaching: Ik werk in Londen bij een grote bank. Ik werd naar de topkliniek 'The Priory' gestuurd en kreeg 8 mnd gedragstherapie en dat leverde me niets op. Na 2 persoonlijke sessies bij jou vielen alle puzzelstukjes in..

Hoi Pieter, zoals afgesproken nog wat feedback nav. onze sessies. mijn verhaal..... Ik ben werkzaam bij een wereldwijd opererende Bank in de Londense City. Ik zie mezelf, zoals jij in je boek beschrijft, als een gedwongen perfectionist. In mijn vak kosten fouten altijd (veel) geld en kan uiteindelijk je carriere kosten. Zo'n 9 maanden geleden ben ik flink tegen de lamp gelopen. Ik kreeg een mega paniek aanval op het werk en dacht echt dat ik ter plekke dood neer zou vallen. Op de eerste hulp konden ze niks ontdekken en hebben me naar huis gestuurd. Vervolgens heb ik me gemeld bij een prive ziekenhuis in Londen. Daar hebben ze me helemaal binnenstebuiten gekeerd en ook daar was de conclusie dat er lichamelijk niets mis met me was. Het moest dus wel iets tussen de oren zijn. Achteraf kan ik concluderen dat er al jaren iets sluimerde maar ik kon de signalen nooit plaatsen. Aangezien tijd gelijkstaat aan geld voor mijn werkgever, werd ik naar de top kliniek (The Priory) in Londen gestuurd om zo snel mogelijk te beginnen met Cognitieve Gedragstherapie. Dat heb ik zo'n 8 maanden gevolgd. Elke week een sessie van 45min. Het heeft mij wel iets geholpen maar kwam niet eens in de buurt van een oplossing. Het belangrijkste wat ik daar geleerd heb is dat ik niet de enige ben op de wereld met zulke problemen...en daar heeft mijn werkgever dan een top tarief voor betaald. Vervolgens ben ik zelf via internet naar een oplossing gaan zoeken en uitgekomen op jou intersite. Ik heb je boek echt ontelbare keren gelezen en vond elke keer wel iets nieuws wat ik kon toepassen. Dit heeft mij heel veel geholpen en dichterbij een oplossing gebracht (ipv. symptoombestrijding via cognitieve gedragstherapie). Vervolgens twee 1-on-1 sessies geboekt...eindelijk vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ik heb nu tenminste inzicht wat er echt aan de hand is. Ik heb echt het gevoel dat mijn "gebroken been tussen mijn oren" weer gezet is en dat ik opnieuw heb leren lopen. Tevens heb je mij geleerd om valkuilen te omzeilen zodat ik dezelfde fouten niet nog een keer maak. Terugkijkend op het geheel is jou methode eigenlijk verbluffend simpel....maar de meest briljante dingen in het leven zijn simpel. BEDANKT!!! Hartelijke groet, Tjeenk Zijlmans Vice President ... ...

Persoonlijke coaching: Het was weer een leerzame avond en je hebt me doen inzien..

Nog bedankt voor je tijd en het gesprek afgelopen donderdagavond, het was weer een leerzame avond en je hebt me goed doen inzien waar het in het verleden misging! Dat gaat nu niet meer gebeuren! Veel succes met het uitrollen van je internetplannen. Groeten, Roel

Persoonlijke coaching - dwangneurose: voordat ik naar u toeging dacht ik dat niets meer zou helpen. Nogmaals bedankt want ik ben zo blij dat die dwang nu weg is..

Beste meneer Frijters, Heel erg bedankt dat u me heeft geholpen, want die dwang is nu weg. Ik moet er nog wel aan werken met die oefeningen die u mij gegeven heeft. En ik heb na uw behandeling een Reiki cursus gedaan, dat heeft ook heel erg goed geholpen, want ze begonnen met de eerste oefening die u mij geleerd heeft, "dat stevig staan". Ik vind het heel erg goed wat u doet voor mensen die hulp nodig hebben. En nogmaals bedankt, want ik ben zo blij dat die dwang nu weg is. Vlak voordat ik naar u toeging dacht ik dat niets meer zou helpen en dat ik er altijd last van zou houden. Ik hoop dat u altijd mensen blijft helpen. Bedankt, N. H.

Persoonlijke coaching: als ik me in procenten moet uitdrukken dan ben ik slechts 50% vooruit gegaan. Toch ben ik tevreden met het resultaat.

Geachte heer Frijters, Naar aanleiding van uw tweede en laatste behandeling wil ik u graag in het kort laten weten hoe het met mij gaat. De eerste behandeling had ongeveer 5 weken een geweldig effect, daarna zakte het af en na de tweede behandeling bleef het gelijk. Het reizen met openbaar vervoer gaat nog steeds niet optimaal. Spontaan ergens heen gaan heeft voor mij nog steeds veel bedenkingen. Als ik mij in procenten zou moeten uitdrukken ben ik 50% vooruit gegaan. Ondanks de 50% ben ik toch tevreden met het resultaat. Immers elke stap die je vooruit zet kom je verder. Vriendelijke groet, N. v/d Z.

Persoonlijke coaching - sociale angst: ik heb veel aan u te danken. Na slechts 2 middagen bij u te zijn geweest gaat alles 100 maal beter..

Beste Pieter, Het wordt tijd dat ik u schrijf want ik heb veel aan u te danken. Na (slechts) twee middagen bij u te zijn geweest, is er toch heel wat voor mij (en mijn man) veranderd. De dagelijkse dingen, bezoek ontvangen, zelf op bezoek gaan, uitjes, het houden van het verjaardagspartijtje van onze zoon, noem maar op. Alles gaat 100 maal beter. Al die dingen hielden mij in een soort wurggreep. Nu lijkt/is alles luchtiger, gewoner. Ik vind dit een waar wonder! Nu zo, zonder stress en zonder spanning te kunnen leven! Kort nadat u mij in april belde zijn we een week naar Spanje geweest. Normaal brengen m'n schoonouders ons dan weg. Ze zien mij, letten op mij, afscheid nemen, was meenemen, opruimen. Dit alles maakte mij spaans benauwd. We wilden nu niet weggebracht worden. We gingen zelf met de auto naar Schiphol. Ik voelde mij niet gedwongen zoveel mogelijk de was weg te werken en het huis schoon te maken. Ik denk dat ook dit heeft meegespeeld. Hierdoor was ik uitgerust en kon me veel beter concentreren. Een paar dagen ervoor werd ik wel weer heel zenuwachtig, sliep een nacht slecht en moest overgeven. Maar nadat we bij onze ouders gedag waren wezen zeggen ging alles voortreffelijk, sliep ik goed en ging nog nooit zo ontspannen weg!! Dit alles maakt ons gelukkig en geeft vertrouwen en zin in de toekomst. Pieter, ik wil je nogmaals ontzettend bedanken en succes toewensen! Hartelijke groeten van D. B - B

Persoonlijke coaching - straatvrees - hyperventilatie - paniekaanvallen: het is niet te beschrijven hoe hij mij in 3 uur fobievrij heeft gemaakt.

Het onmogelijke werd mogelijk door de nieuwe fobiemethode van Hr. Frijters (deze brief is geplaatst in een huisblad van een stichting voor hyperventilatie, de copie van deze brief ontving ik van cliënte) Ben een vrouw van 42 jaar, gehuwd en twee zonen. Lijd al sinds 25 jaar aan een fobie. De fobie manifesteert zich in: angst om alleen in huis te zijn, straatvrees, bang naar te worden in winkels, vooral angst voor de angst. De paniekaanvallen gingen gepaard met nare lichamelijke verschijnselen zoals: hyperventileren, te zullen stikken, hartkloppingen, overmatig transpireren, duizeligheid en het naarste gevoel van dit alles, steeds te denken dood te gaan. De angsten waren zo groot dat het sociale leven hierdoor helemaal wegviel. De belemmeringen die een fobie met zich meebrengt zijn totaal. Nadat de fobie zich openbaarde alle mogelijke vormen van hulpverlening gezocht, zoals psychiaters, psychologen, maar beter worden nooit. Dit jaar vele sessies doorgebracht bij een psycholoog, opnieuw zei hij niets meer voor me te kunnen doen. De therapie sloeg niet aan. Weer stond ik met mijn rug tegen de muur, zo is het al die vorige jaren ook gegaan. Toch gaf deze laatste psycholoog mij een stencil mee waarop stond: "gigantische doorbraak in fobiebehandeling". Nieuwe behandelmethode van de hr. Frijters. Door traditionele psychologen totaal opgegeven cliënten weten intussen de weg naar de privépraktijk van Pieter Frijters in Waddinxveen. Las verder het volgende: Vaak zijn mensen 20 jaar of langer onder behandeling geweest zonder enig resultaat en verlaten binnen anderhalf uur als nieuw mens de praktijkruimte. (Pieter Frijters: wat meer bescheidenheid had me beter gestaan) Om een lang verhaal kort te maken. Hr. Frijters heeft mij aan huis behandeld. Mijn ervaring is inderdaad dat deze fobiebehandeling een doorbraak in het altijd maar uitzichtloze gedoe met traditionele hulpverleners is. De doortastendheid, de rust, de kennis is ongelooflijk. Voor mij is de hr. Frijters de beste van Nederland. Het is niet te beschrijven hoe hij mij in drie uur fobievrij heeft gemaakt. (Pieter Frijters: althans mogelijk gemaakt dat zij een heleboel dingen weer kon die voor die tijd onmogelijk waren) Kan alleen de boodschappen kopen, alleen naar de kapper gaan, met mijn man gezellig winkelen in de stad, bezoekjes afleggen bij kennissen enz. Iedere dag ga ik meer vooruit. E.R

Persoonlijke coaching: ik was helemaal gesloopt. Ik ben je hartelijk dankbaar voor de ...

Hoi Pieter, Man hoe houd je het vol, slaap je wel goed? Ik was helemaal gesloopt. Ik ben je hartelijk dankbaar voor de aandacht en energie die je aan mij besteed hebt. Bij deze een blijk van waardering. Ze zijn ruim twee jaar geldig. Dus neem ik aan dat je ergens in de toekomst wel een plekje op je eervolle agenda zult vinden. Nogmaals bedankt, dag N.

Persoonlijke coaching: het reizen gaat fantastisch..

Geachte heer Frijters, Naar aanleiding van uw behandeling 3 maart j.l. wil ik u graag meedelen hoe het met mij gaat. Het viel mij direct op dat ik veel meer zag in mijn omgeving (net of ik alles breder zag) Waarschijnlijk kijk ik nu bewuster. Een hele openbaring! Het reizen met openbaar vervoer en de auto gaat zonder hulpmiddelen fantastisch! Ook in winkels beweeg ik mij normaal. Graag wil ik erbij vermelden dat ik de eerste week enorm veel last heb gehad van mijn nek/schouders/armen. Dat nam in de loop van weken steeds meer af. Wel heb ik steeds die reserve in mij voordat ik de deur uitga. Ook als ik een dag later ergens heen moet "hoe zal het gaan". Hieraan heb ik gemerkt dat alles nog niet vanzelfsprekend is. Ook al heb ik een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Mijn verzoek aan u is of ik nog een behandeling kan ondergaan en wil u daarvoor midden volgende week over opbellen. Vriendelijke groet, N. Z.

Persoonlijke coaching - straatvrees: je hebt haar met succes behandeld. Zie je het ook zitten om mij te behandelen? ..

Beste Pieter, Het is bijna drie uur in de nacht en ik ben mijn bed uitgegaan om deze brief te schrijven. Ik ben Gerard, ik ben met N. een tijdje geleden bij je geweest. Je hebt haar behandeld in verband met haar straatvrees en met succes. ( ik hoop dat dit je geheugen opfrist) Je bent de enige tot wie ik me wenden kan of wil. Mijn vrouw N. is jankend in slaap gevallen omdat ons huwelijk klote gaat, vooral op het gebied van sex. We zijn al zestien jaar bij elkaar en ik heb het gevoel dat we in alle valkuilen zijn getrapt die een relatie herbergt, vooral ik. Ik heb steeds geweigerd iemand in de arm te nemen en heb mijn kop in het zand gestoken. Mede wegens gebrek aan zelfvertrouwen. Ik heb het gevoel dat ik een helpende hand nodig heb en de enige die ik kan bedenken ben jij omdat, toen ik met N. bij je was, zelf ook het gevoel heb gehad, dat ik ook door de mangel ben gehaald. Met mij is ook e.e.a. gebeurd die middag. En ik weet dat jij dat ook weet. Om een lang verhaal kort te maken, ik vraag bij deze of je het ziet zitten om me te helpen. Hoop gauw van je te horen. Gerard

Persoonlijke coaching: er is iets bijzonders gebeurd gisteren..

Pieter, 1000 maal dank voor de geboden hulp. Er is iets bijzonders gebeurd gisteren. We houden contact. Hartelijke groeten, Rob G.

Persoonlijke coaching vliegangst: geen seconde last gehad in het vliegtuig..

Beste Pieter, I DID IT !!!! Geen seconden angst gehad in het vliegtuig. Ik heb er zelfs van genoten. Het is hier lekker weer ongeveer 25 graden. Vandaag gaan wij de bergen in. Tot horens, Groetjes B. Ps. Groetjes van H., W., en L.

Persoonlijke coaching: ik wou u ook mededelen dat ik uw behandeling geweldig vind en dat alles wat u leert ook werkelijk werkt..

Geachte heer Frijters, Via deze weg wil ik u mijn oprechte excuses aanbieden, voor het eventuele ongemak die ik u op vrijdag in april heb veroorzaakt. Uiteraard vind ik het wel geweldig dat u mijn moeder een behandeling heeft gegeven. Ik heb haar meerdere malen gezegd dat ze mij niet zo een deel van zichzelf moest maken en niet zoveel zorgen om mij te maken, zodat ze zelf meer persoonlijke vrijheid zou ervaren. Dan zou ik automatisch zeker meer verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven, en zij voor zichzelf, en zouden we het veel beter hebben. Ik ben ook blij dat u haar dit allemaal heeft geleerd, en dat ze het ook van u gehoord heeft. Ze brengt het allemaal in praktijk en ik merk dat het daardoor weer wat beter met me gaat en ook met haar. Ikzelf heb dan ook verantwoordelijkheid genomen voor de fout die ik heb begaan, door middel van mijn moeders behandeling zelf te betalen van mijn eigen zakcentjes. In ieder geval heb ik vanuit deze ervaring ook weer iets geleerd, zo moet je alle ervaringen zien in dit leven., het helpt je te groeien, en meer levenservaring op te doen. Het gaat nu weer steeds beter, want ik doe zoveel mogelijk in huis, eigenlijk bijna alles. Onlangs heb ik gisteren een zelfgemaakte soep gemaakt, aardappelcrème soep, naar mijn eigen recept, om mijn moeder op te fleuren. Wat ik daarmee probeer te zeggen is ook, dat ik dingen voor anderen probeer te doen (al voel ik me paniekerig), zodat ik mijn eigen probleem vergeten kan. En daardoor krijg je er veel voor terug, want je voelt je er uiteindelijk veel beter door, doordat je anderen blij maakt. Ik wou u ook mededelen dat ik uw behandeling geweldig vind, en alles wat u anderen leert ook werkelijk werkt! Geen eromheen gedraai, om mensen aan een lijntje te houden d.m.v. anderen de schuld te geven, zodat er veel geld binnenkomt (zoals m'n psycholoog bij me deed). U bent echt een eerlijke en oprechte man, en u heeft me veel geholpen. Hopelijk heb ik u met mijn brief niet al te veel verveeld met m'n saaie ditjes en datjes?(grapje) Ik hoop dat ik alsnog terecht kan bij u, voor een geweldige Mind Tuning behandeling!!!!!!! (na m'n stommiteit, die ik bij u en mijn moeder heb veroorzaakt) Met vriendelijke groeten, N. T - J.

Persoonlijke coaching - burn-out: je had een geweldig optreden vorige week bij de EO..

Beste Pieter, Je had een geweldig optreden vorige week bij de EO. Ik werd door een kennis gebeld die me wees op jouw aanwezigheid in het programma. Was leuk en heel interessant. Je was daar met een heel duidelijk verhaal en ik hoop dat je er nieuwe klanten mee verwerft. Eind vorige week kreeg ik de door mij bestelde CD binnen en die is vandaag naar je verstuurd (zonder begeleidend schrijven). Daarom deze e-mail. Ik ga ervan uit dat ik je met deze cd van een rockband uit "seventies" een plezier doe. Te jouwer informatie: met mij gaat het weer heel goed. Ik merk dat ik af en toe (weer) teveel wil en krijg dan op een prettige manier signalen dat het niet zo hard moet gaan. Ik accepteer dat gewoon. Het autorijden is (nog) niet optimaal maar het gaat steeds beter. Zoals ik al eerder heb gezegd, gebruik ik deze tekortkoming ook om het rustig(er) aan te doen. Deze beperking zorgt er ook voor dat ik nog niet als een gek door het land jakker om vergaderingen bij te wonen. Mensen komen gewoon naar mij toe en dat geeft veel rust!! Vandaag was het de eerste echt mooie dag van het jaar en ik heb onmiddellijk vanmiddag vrij genomen. Dat lijkt voor mij bijna 100 jaar geleden dat ik zo'n spontane vrije middag heb genomen. Ha ha ha. Het voelde heerlijk, die zon en die vrijheid!! OK, hartelijke groeten uit Twente en veel plezier met Ten Years After Recorded Live! Paul (nu wel met ondertekening) Om dat fenomeen even uit te leggen: ik ben op kantoor gewend dat die ondertekening automatisch wordt ingevoegd

Persoonlijke coaching - burn-out: kortom, het gaat eigenlijk best wel goed en ik durf het nog te zeggen ook..

Hallo Pieter, Tijd voor een kleine update dacht ik, want het is alweer een hele tijd geleden dat ik wat van me heb laten horen. Door die reorganisatie bij xxxx ben ik inderdaad ontslagen (dat was 1 april) en per 31 mei a.s. wordt mijn contract beeindigd. Bij xxxx heb ik aangegeven dat ik vond dat ze me op z'n minst de proeftijd alsnog uit konden laten zitten, want dat geeft mij de kans om vanuit een werkende positie te solliciteren en thuis zitten daar had ik ook geen zin in. En daar ben ik dus nu ook mee bezig. Vanochtend heb ik mijn tweede sollicitatie ronde gehad bij Philips in Hilversum en ik hoop binnen een week te horen of het door gaat. Voor mijn gevoel ging dat erg goed, ik zat goed in de gesprekken, was mezelf en had het nauwelijks voorbereid, het ging gewoon. Ik ben enthousiast, omdat het werk in het verlengde ligt van wat ik nu doe en ik weet nu ook dat ik dat kan en dat ik weer op mijn oude niveau kan presteren en dat geeft een goed gevoel. Dus ik hoop dat ik jou binnenkort kan meedelen dat ik die baan heb, nog even afwachten dus. Maar voordat ik ook maar ergens anders ga werken ga ik eerst twee weken op vakantie, samen met José natuurlijk richting Griekenland. Een verassing voor Jose, want ik regel het allemaal stiekumpjes achter haar rug om. Dat heeft zij -en ik- wel verdiend. Even eruit na al dat gedoe van de afgelopen tijd. Een daarna er weer fris tegen aan, hetzij bij xxxx of ergens anders. Natuurlijk heb ik wel dagen gehad dat het door dat ontslag echt niet erg lekker ging, maar ik blijf sporten, bezig met mijn hobbies en natuurlijk Jose. Het slapen gaat een ietsje minder, maar door de bank genomen ben ik zeer tevreden over hoe ik mij door de afgelopen maanden heen geslagen heb. Geen anti-depressiva, geen slaap-middelen en wat nog beter is: Ik heb er ook absoluut geen behoefte aan! Kortom het gaat eigenlijk best wel goed en ik durf het nog te zeggen ook. Ik hou je op de hoogte. Met vriendelijke groet, Frits

Persoonlijke coaching - burn-out: ik kan me niet zo goed meer voorstellen hoe dat was en eigenlijk wil ik dat ook niet..

Hallo Pieter, Ik werk nu alweer twee weken bij xxx in Hilversum. Het gaat goed met mij (en ook met Jose!) en gelukkig ook met xxxx, nu dan eindelijk eens een werkgever die wel winst maakt (althans het bedrijfsonderdeel waar ik bij zit maakt goed winst, en da's belangrijk). Ik zit lekker in mijn vel. De eerste week ging het even minder, maar toen heb ik mezelf weer helemaal volgepland met vrijetijdsaktiviteiten en toen ging het alweer snel een stuk beter. Grappig is dat. Ik begin steeds beter door te krijgen hoe ik mezelf moet besturen. xxxx is ook behoorlijk serieus, want vanaf maandag a.s. sturen ze mij een maand met cursus, ik geloof iets van 4 cursussen die achter elkaar door lopen, dat is dus een leuke investering in mij en het allerleukste is misschien nog wel dat ik er nog voor betaald krijg ook. Ook het werk op zich zie ik wel zitten, na aanvankelijk een aarzelend begin ga ik nu steeds beter mijn weg vinden in de techniek en de organisatie. Ik krijg al feeling voor de apparatuur, ik moet zeggen dat ik elke dag echt gigantisch veel nieuwe dingen leer. Ook als het niet allemaal lukt, of ik het niet voor elkaar krijg zie ik toch dat ik weer heel veel geleerd heb en dat is belangrijk. Maar ik pak het wel op, en dat geeft een goed gevoel. En dan lees ik natuurlijk ook die berichten van xxxx die er nog eens 10000 man uit willen zetten en bedrijfsonderdelen willen afstoten. Nou Pieter, ik ben nu wel blij met deze overgang, echt geen spijt dat ik nu hier zit, want de shit die daar speelt is nog lang niet afgelopen. Het vreemde is dat, nu ik terug kijk, het mij zo vreemd voorkomt dat ik zo lang heb lopen ploeteren met dat werk, dat zelfvertrouwen en die WAO. Ik kan me dat niet zo goed meer voorstellen hoe dat was, en eigenlijk wil ik dat ook niet. Ik wil nu vooruit. De baan is er, de stabiliteit daar zorg ik zelf voor. Een mooie tijd om aan een gezin te beginnen. Groeten, Frans

Persoonlijke coaching - rijangst: op de rijksweg heb ik afgelopen zondag even 260 gereden. Dat was erg hard..

Hallo Pieter, In de vakantie is alles goed gegaan. (Ik zal de maar's achterwege laten) Het tellen heeft goed geholpen. We zijn dinsdag en vrijdag met de auto naar Parijs geweest. Het was een hele ervaring om in die stad te rijden. Je moet daar gewoon je verstand op 0 zetten en gaan. Ik vond het erg leuk. Verder zijn we in Disneyland gebleven en ook dat was leuk. Op de rijksweg heb ik afgelopen zondag even 260 km. gereden. Dat was erg hard. Hoe is het met jou heb je het nog steeds erg druk of heb je al wat tijd kunnen besteden aan je DVD? Groeten en tot ziens. Paulien

Persoonlijke coaching vliegangst: ik ga 25 augustus met het vliegtuig naar Spanje..

Vragen/opmerkingen: Beste Pieter,wat er ook gebeurd, ik ga 25 augustus met het vliegtuig naar spanje. Na ons laatste telefonische contact is mijn grootste ongerustheid weggenomen, ook kan ik nu de dingen in een reeel daglicht zien, mijn angs gaat nu allen nog maar om het doen, toch lijkt het mij nog wel een keer zinvol om met jou in contact te komen, voordat "de grote dag" aanbreekt. met vriendelijke groet, Dennis

Persoonlijke coaching: nooit gedacht dat ik weer 'normaal' zou kunnen leven, zonder dat de gedachtengang negatief is..

Hoi Pieter, Bij deze wil ik je bedanken voor je geweldige personal coaching, weet je die Jehova-getuige komt er bij mij niet meer in. Nooit gedacht dat ik weer "normaal" zou kunnen leven zonder dat je gedachtegang negatief is. Jij hebt weer de oude Simone van mij gemaakt. Ik ben weer gelukkig. Alleen 1 "maar", ze hebben de laatste 3 weken proberen in te breken in ons huis, ik ben nu erg bang geworden en durf zelfs overdag niet alleen thuis te blijven, ik wordt ook iedere nacht wel wakker, ik ben nu weer niet de oude en loop heel gespannen rond, hoe kom ik hier vanaf? Ik ben erg bang en kan het niet vergeten. Wil je me even bellen en telefonisch coachen? Groetjes een bang meisje, Simone

Persoonlijke coaching: tijdens het surfen stuitte ik op je professionele website. Jij heb mij in 1993 / 1994 een aantal sessies verleend en kijk daar nog steeds met een fijn gevoel naar terug..

Beste Pieter, Tijdens het surfen stuitte ik op je proffesionele website, je pakt de zaken goed aan. Geweldig idee met chatbox en alles. Ben blij dat alles goed met je gaat. Jij heb mij in 1993 / 1994 een aantal sessies verleend, daar kijk ik nog steeds met een fijn gevoel naar terug. Al het beste toegewenst, Jasper

Persoonlijke coaching: het gaat goed met mij. Ik bedank je hartelijk voor hetgeen je hebt gedaan en vooral hebt bereikt..

Beste Pieter, Ik heb je beloofd om te laten weten hoe het met me gaat. Het gaat goed met mij. Ik vind het prettiger om daar telefonisch iets meer over te vertellen. Zou je mij willen bellen (tel. xxxxxxxxxx)? Op maandag- en donderdagavond en vrijdagmiddag ben ik goed te bereiken. In ieder geval bedank ik je hartelijk voor hetgeen je hebt gedaan en vooral, hebt bereikt. Hartelijke groet, Sue

Persoonlijke coaching vliegangst - claustrofobie: ik wil je even laten weten dat ik nergens geen angst meer voor heb, in bergliften en vliegen enz. En dat allemaal door jou..

Beste Pieter, Een paar woordjes uit xxxxx. Ik wil je even laten weten dat ik nergens geen angst meer voor heb, in bergliften en vliegen enz. Het is zo heerlijk dat dit weer mogelijk is. En dat allemaal door jou. Ik wil je daarvoor nog heel hartelijk bedanken. Liefs en groetjes, Judith

Persoonlijke coaching: het gaat fantastisch

Lieve Pieter, Zommar een kaartje van mij naar jou Even een teken van leven voordat ik het vergeten zou Zomaar een kaartje omdat de vogels fluiten en de zon lekker schijnt Natuurlijk met een reden voor het wonderlijke wat je bracht zomaar dit kaartje omdat ik even aan je dacht. Pieter, het gaat fantastisch ik ben blij dat ik je heb mogen leren kennen. Bedankt dat jij jij bent. Tamara

Persoonlijke coaching: deze 2 sessies hebben mij meer opgeleverd dan welke therapie dan ook..

Dag Pieter Ons laatste gesprek heeft veel impact op mij gehad. Jij hebt mij inderdaad, als enige, echt op mijn ziel getrapt. En terecht. Ik vind dat je echt een gave hebt om dit werk te doen. Deze twee sessies hebben mij meer opgeleverd dan welke therapie dan ook! Ik ben zeer benieuw naar de titel van je volgende boek. Angelika

Persoonlijke coaching: het wonder is geschied!! De gordijnen zijn weer open ..

Hoi Pieter, Het wonder is weer geschiedt!!! De 'gordijnen' zijn weer open, en de vogeltjes zingen weer. Mijn paard en ik genieten weer van een ontspannen galop!!! En....... nog maar anderhalve week en dan gaan we naar Zuid Afrika. Ik heb er zin in!!! Ik laat je zeker weten hoe het me daar vergaat, en dan iets uitgebreider dan dit. Pieter, bedankt. Groetjes Coby P.s: de dag nadat je me gebeld had, had ik les. Mijn instructeur sloeg van verbazing bijna achterover en vroeg of ik 'dressuurpillen' had geslikt, toen ik hem vertelde dat ik alleen maar een goed gesprek had gehad met iemand wist hij helemaal niet meer hoe hij het had.

Persoonlijke coaching vliegangst: al 2 keer gevlogen ..

Hallo Pieter, Remember me.... Martha (sessie april/mei) Even een klein mailtje over hoe het met me gaat. Het gaat GOED! Ik heb sinds de sessie al 2 keer gevlogen. Heb je de ansichtkaarten ontvangen???? En het gaat steeds beter. De eerste keer nog de bibbers en heel voorzichtig nadenken over het eten, vooral niet te veel, want je weet maar nooit. Tweede keer geen probleem met het eten, ik had honger en heb goed gegeten en ben bijna fluitend het vliegtuig ingestapt. Ik heb die dag zelfs aan het raam gezeten. Wat een uitzicht.. Helaas nog nooit die Chippendale ontdekt die ook ergens in het vliegtuig moet zitten, maar dat komt vast wel. Toch? Ondertussen ook al een speech afgestoken voor zo'n 100 mensen. Ook dat ging prima. Tijdens de sessie hebben we ook nog geoefend dat ik naar het theater ga, een uitje voor het werk (zogezegd een 'moetje'). Hier had ik destijds best wel moeilijk mee en wat wil het geval. Morgen ga ik naar het theater (relatiegeschenk, ook een soort moetje). en ik zit op de 2e rij helemaal in het midden. Het zicht lijkt me fantastisch, maar toch knaagt er iets (Is dat die Jehovagetuige die weer voor de deur staat?). Hoe kom ik van die gozer af en hoe ging het Oh jee tseminee ook alweer? Enige tips zijn welkom. De allerliefste groeten Martha

Persoonlijke coaching: tips voor assessement center?

Pieter, Ik hoop dat het goed met je gaat. Met mij gaat het goed. Mijn gesprekken met xxxx zijn prima verlopen en ik mag/moet nu als eerste een assessment center doen komende Maandag. Wel erg spannend omdat die wel even goed moet gaan natuurlijk. Als die goed gaat heb ik een baan. Verder gaat het steeds beter met het zien van het leven "On the bright side" Ik zak nog wel eens weg maar de oefeningen die je me leerde helpen mij dit beter in de hand te houden. Heb jij nog tips voor het assessement center? Groeten K.v. V

Persoonlijke coaching: mijn assesstment ging echt heel goed. De rapportage is positief op alle eigenschappen. Je oefeningen hebben mij goed geholpen..

Pieter, Ik hoorde dat je (weer) op vakantie bent deze week. Ik hoop dat je naar je zin heb gehad. Jij hebt ook een goed leven he. Van harte gegund natuurlijk. Mijn assessment ging echt heel goed. De rapportage is positief op alle relevante gedrags eigenschappen. Je oefeningen hebben me goed geholpen vooral in de dagen eraan voorafgaand om afstand te nemen en om mijzelf rust te geven. Klasse!! Aanstaande Maandag gaan we over arbeids voorwaarden praten. Dus dat ziet er goed uit. Nogmaals bedankt. Groeten K. v. V

Persoonlijke coaching: rijangst. Sinds de 1e sessie is het beter gegaan met het rijden

Beste Marja & Pieter, Sinds de sessie op 1 februari is het steeds beter gegaan met het rijden. Ik denk bij dreigende paniek altijd direct aan de tong, de tenen, het ver voor me uitkijken en het om me heen kijken. Dit helpt meestal direct en geeft me vertrouwen. Ik ben nu de afgelopen maand al enkele keren bijna probleemloos van Schiphol naar Rotterdam v.v. gereden. Ik ben nog niet terug op mijn oude niveau, maar ik ben er van overtuigd dat ik nu goed op weg ben. Bedankt daarvoor. Mvgr, Manuel G

Persoonlijke coaching: ik dank u oprecht voor uw hulp

Hoi Pieter, > > Het einde van afgelopen jaar heb ik u via de telefoon laten weten dat > het wat minder met me ging. Ik keek negatief tegen het leven aan. Ik > had het toen echt heel erg moeilijk en zag het even niet meer zitten. > > Ik heb u toen ook verteld dat ik in februari naar Denemarken zou vertrekken > voor school, om daar deel te nemen aan een project met Internationale > studenten. Ik zag er als een berg tegenop. U heeft mij toen via de > telefoon met bepaalde oefeningen, weer helder laten > denken. > > Nu kan ik achteraf vertellen dat ik geen moment heimwee gehad heb en altijd > vol zelfvertrouwen in mijn schoenen heb gestaan. Ik dank u dan ook > oprecht voor u hulp en alle hulp die u anderen hebt gegeven. > > Met vriendelijke groet, > > Harry

Persoonlijke coaching: bloosangst. Ik ben blij dat je me nieuwe dingen hebt laten zien en ik zie het weer helemaal zitten

Hoi, Ik kon het niet laten om je nu al eventjes een mailtje te sturen. Ik kwam vanavond een klein beetje naar je toe met het idee dat ik wel naar je zou luisteren maar dat het vast niet zou helpen en dat ik dan morgen alsnog naar de huisarts zou gaan om informatie te vragen over die operatie. Maar ik ben echt blij dat je me vanavond weer hele nieuwe dingen hebt laten zien. En ik zie het nu ook weer helemaal zitten. Ik laat je natuurlijk over een tijdje weten of het nog steeds zo goed gaat, maar dat zal niet. Het zal vast stukken beter gaan. (of ben ik nou iets te optimistisch!!) Nogmaals heel erg bedankt voor de tijd die je vanavond voor mij genomen hebt. Liefs Marian

Persoonlijke coaching: ondanks dat er daarna een aantal gebeurtenissen waren die er inhakten, is het al die tijd bergopwaarts gegaan

Beste Pieter, Hoe is het met je? Aan de internet-site te zien, ben je lekker bezig en succesvol. Geweldig dat zoveel mensen de weg naar jou vinden, ik weet dat je ze kunt helpen. Dat heb je bij mij ook gedaan. Ruim twee jaar geleden alweer dat ik de coaching bij je had en 'Van Fobie naar Vrijheid' is een feit. Vlak na de coaching heb ik je een brief geschreven (die ik tot mijn verrassing op internet terugvond), waarin ik schreef hoe snel het al veel beter ging. Ondanks dat er daarna een aantal gebeurtenissen volgden die er nogal inhakten, is het al die tijd bergopwaarts gegaan. Een geweldige ervaring om me weer vrij te voelen, te genieten, nieuwe dingen te leren en ontdekken, kortom te leven! Ik ben sinds de coaching van plan geweest je 'de ansichtkaart' te sturen zodra ik het punt bereikt had dat ik voor mezelf in gedachten had. Het wordt eigenlijk nog steeds beter, dus daarom ligt die kaart nog hier, haha. Wat ik nog wil is me het MTRT eigen maken. Ik lees onze dochters regelmatig voor in MTRT. Niet alleen mij doet dat goed, ook de meisjes luisteren aandachtiger en gaan daarna tevreden slapen. Een goede tip dus voor ouders van moeilijke slapertjes, haha! Dat ik veel sterker ben geworden en bijna angstvrij bewijst het feit, dat ik volgende week voor het eerst sinds jaren weer ga vliegen. Eén van voornoemde gebeurtenissen is een vliegtuigongeluk bij vliegveld Zürich twee jaren geleden. Daarbij zijn onze toenmalige buren/vrienden omgekomen en lieten een dochter achter. Hiervoor was vliegen al niet mijn hobby en toen helemaal niet meer. Al heb ik geen problemen wanneer Jan of anderen vliegen gaan. Ja, nu heb ik toch geboekt en moet ik het alleen nog even doen. Heb je hiervoor nog een tip of zijn de tools die ik ken toereikend? In ieder geval weet ik wel dat zodra ik op Schiphol uitstap het gevoel dit bereikt te hebben geweldig kicken is! Ik denk dat ik je de ansichtkaart stuur zodra ik terug ben van het weekend Vlissingen. In de loop der tijd ben ik regelmatig mensen tegengekomen die door mijn verhalen geinteresseerd werden in jouw boek. Je hebt al eens een e-mail gekregen van een bekende gekregen, leuk dat ik via haar de groeten van je kreeg. Nu vind ik op internet niet of je het boek nog gaat vertalen, staat de Duitse vertaling nog in de planning? Pieter, je ziet hoe dankbaar ik ben en jouw werk graag (via internet) blijf volgen. Ik kan het echt iedereen aanraden! Ik wens jou alle goeds en hoop elkaar weer eens te ontmoeten, hetzij in Nederland of op reis in/door Zwitserland !? Hartelijke groeten, Nadie en fam.

Persoonlijke coaching: wat geweldig dat je de tijd neemt om mij na 2 jaar nog te adviseren. Ik zou het een uitdaging vinden om je boek in het Duits te vertalen ..

Hai Pieter, Wat geweldig dat je de tijd neemt om me, na 2 jaren nog, te adviseren! Fijn te lezen dat het jou en 'de zaken' ook goed gaat! Voor het boek bestaat volgens mij ook buiten Nederland grote interesse. Ik zou het een uitdaging vinden om het boek in het Duits te vertalen. Bijv. een concept vertaling maken (benodigt natuurlijk wel enige tijd) en het door een professioneel (via via ken ik die) laten korrigeren. Wat vind je ervan? Het is waarschijnlijk wel zo dat zodra het Duitse boek dan verkocht gaat worden, de Duits-taligen jou om coachings en seminars gaan vragen. Zit dat in de planning? Afijn, denk er maar eens over na, het is zowiezo een lange-termijn-plan. Over 2 nachtjes is het zover, dan ga ik vliegen. Ondanks de knoop in mijn buik al 2 weken, zie ik ook het leuke van dit weekendje in. En de enorme stap voorwaarts voor mij zodra dit gelukt is. De tips die jij omschrijft ken ik ook van onze coaching en ik weet dat ze werken, ik heb er al zoveel mee bereikt. Dus ik moet het vertrouwen hebben dat ze nu ook toereikend zijn. Het slechte gevoel met vliegen is wel erg hardnekkig. Diverse mensen adviseren nog ontspannings-druppeltjes ofzo te nemen, maar ik weet dat jij daar niets mee hebt. Dus ik ga heel driftig tellen, dat werkt inderdaad fantastisch. Ik ga het doen zaterdag. Of ik feedback nodig zal hebben geen idee. Als zaterdag gelukt is zal het maandag terug best wel makkelijker zijn. Misschien kan ik jouw nummer hebben, ik beloof het alleen in hoge nood te gebruiken (en nu ik dit schrijf weet ik best dat dat er niet zal zijn). In ieder geval is mijn mobiele nummer: xxxxxxxxxxxxxxxx Wat betreft Jan heb je een heel goed geheugen! Inderdaad is hij Export Manager bij xxxxxxxxxxx, firma in xxxxxxxxxxxx. Zaken gaan goed, hij is o.a. bezig met een nieuw projekt in Duitsland en reist veel binnen Europa. Gelukkig kent hij geen vliegangst. De tips die jij hem destijds hebt gegeven heeft hij ter harte genomen en aan mij ziet hij hoe succesvol jouw werk is! Je krijgt de groeten van hem. Wat je doet en bewerkstelligt blijft zo fascinerend en ik vind het een verrijking dat ik je heb ontmoet en de coaching heb kunnen doen. Inderdaad, die sterretjes.... Pieter, nogmaals bedankt voor je aandacht en ik hoop echt tot ziens. Het beste, groetjes van ons vier Nadie en Jan Antonia en Marianne

Persoonlijke coaching: trilangst. Mijn leven kan niet meer stuk. Echt ik had helemaal nergens last van. Duizendmaal dank..

HET IS HELEMAAL GOED GEGAAN!!!!!!!!!!!!!!!! MIJN LEVEN KAN NIET MEER STUK!!!!!!!!!!!!!!! Echt, ik had helemaal nergens last van!! We hebben daar 3 uur gezeten, ik heb een voorgerecht, hoofdgerecht en kop thee als nagerecht gehad!!! En ik had helemaal nergens last van! Moet wel eerlijk zeggen dat ik dat restaurant volledig tot in detail zal kunnen natekenen! Zo goed heb ik om me heen gekeken, maar het heeft geholpen!!! En dat is het belangrijkste! Ik was wel helemaal kapot toen we naar huis gingen! Geestelijk heel moe! Maar goed, dat vond ik niet erg, heb genoten en heerlijk gegeten! Het vreet energie, maar dat zal iedere volgende keer minder worden!!!! Echt, ik ben zo blij dat ik gegaan ben en dat ik heb mogen mee maken dat er helemaal niets gebeurd!!! en ik ben blij dat ik nog een keertje bij jou ben langsgeweest!!! Wat had ik zonder jou gemoeten!!! Jan was helemaal trots op me en heeft me dat wel 6 keer verteld! Die was ook heel blij! Logisch natuurlijk!!! Heel, heel, heel, heel erg bedankt voor die laatste sessie! Het was voor mij gewoon de puntjes op de i!!! Ik zal iedereen vertellen dat jij dit weer voor mij waargemaakt hebt!!!! DUIZENDMAAL DANK!!! Groetjes Carolien

Persoonlijke coaching: het gaat met mij meer dan goed en dat heb ik grotendeels aan jou te danken..

Hoi Pieter, Hoe gaat het met jou? Ik weet dat het heel lang geleden is maar misschien vind je het toch leuk om nog eens wat van mij te horen. Sinds 30 september woon ik (en natuurlijk Karel en Niels ook) dan toch in Zuid-Afrika. De grote stap is gezet. Het is hier heerlijk! Het gaat met mij meer dan goed en daarvan heb ik een groot deel aan jou te danken. Mijn astma is hier redelijk onder contrôle dus ik ga hier proberen mijn jeugddroom te verwezenlijken, het opzetten van een paarden bedrijf, in dit geval een perfecte privéstal en een daarbij behorende lodge voor mensen die hier willen komen rijden/trainen voor langere tijd, en hun partners zodat ze dat kunnen combineren met een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika. We hebben twee LandRover Defenders aangeschaft en hebben het Kruger Park al meerdere malen bezocht met gasten. Op dit moment zijn de stallen in aanbouw en ben ik druk in de weer met het zoeken naar paarden om te trainen en op te leiden tot goede lespaarden. Ook het aanleggen van een buitenbak en het afrasteren van de weiden moet nog gebeuren. Dit gaat allemaal best een tijdje duren dus mocht je willen komen rijden op mijn paarden dan vrees ik dat je nog even geduld zult moeten hebben (in de buurt kun je wel trouwens heerlijk rijden, op Kaapse Hoop bijv. rijd je tussen de wilde paarden en langs diepe ravijnen een echte belevenis!) maar je bent van harte welkom als je een adres zoekt om te verblijven in Afrika want daarvoor zijn alle faciliteiten aanwezig. We hebben twee aparte gastenhuisjes, beide voorzien van badkamer en keuken dus je hoeft ons niet te zien als je dat niet wilt. Hahaha... We hebben trouwens ook onze motoren meegenomen dus vervelen hoeft je je hier zeker niet. Enne.... dat het eten en zeker de wijn hier meer dan buitengewoon is, dat wist je al! Pieter, ik hoop dat het goed met je gaat en als je zin hebt laat dan eens iets van je horen. Groetjes uit Zuid-Afrika van P v. H P.s: Voor spinnen ben ik ook niet meer zo bang sinds ik bij jou geweest ben MAAR hier zitten spinnen die zijn zó ontzettend groot, daar kan ik nog wel een keer wat hulp bij gebruiken. Ze noemen ze hier Bobbejaan-spinnen (baviaan-spinnen) en ze zijn zo groot als een vuist en hárig! Gelukkig zitten ze niet zo snel in je huis maar in deze paar maanden ben ik er toch al twee tegen het lijf gelopen. (gelukkig nog niet in mijn eigen huis!)

Persoonlijke coaching: vandaag voor het eerst in 4 jaar weer motor gereden

Hoi Pieter, Even een heel klein berichtje van mij. Weer terug uit Zuid-Afrika en een heleboel ervaringen rijker maar dat vertel ik je wel als we elkaar spreken. Er is één ding wat ik echt even kwijt moet. Vandaag voor het eerst sinds vier jaar weer motor gereden!!!! Met ontspannen tenen is dat een zálig gevoel!!! Mijn lef met rijden is weer helemaal zoals het acht jaar geleden was en misschien zelfs wel beter. Pieter, onwijs bedankt! Ik blijf me verbazen over wat ik allemaal kan. Groetjes P. v. H

Persoonlijke coaching: het gaat heel geod met mij en heb de 2e sessie niet meer nodig!


Vragen en opmerkingen: Bij deze wil ik graag mijn afspraak van 27 augustus om 1000 uur afzeggen. Het gaat heel goed met mij en ik heb de sessie momenteel niet nodig. Ik wil Pieter graag bedanken, heb veel baat bij de groepssessie gehad en heb er bovendien leuke contacten aan overgehouden. Ik wens jullie allemaal veel succes en ik hoop dat Pieter nog lang door blijft gaan en iets kan betekenen voor anderen. Het is een nuchtere en praktische benadering van angsten en fobieen, waar een ieder wat aan heeft. met vriendelijke groeten Marjan Beerends. Graag ontvang ik nog een ontvangstbevestiging van deze mail zodat ik zeker weet dat mijn afzegging is doorgekomen. alvast bedankt.

Mevr. Beerends


Persoonlijke coaching vliegangst: ik heb vele malen gevlogen en steeds minder problemen

Vragen en opmerkingen: Hallo Pieter ! ik ben vorig jaar juni bij jou geweest ..... restaurant etetc angst in italië weetje nog? Welnu , ik heb vele malen gevlogen etcetc en steeds minder problemen, ik kan nu wel zeggen dat het zo goed als over is, woon ondertussen weer in Nedelnad....alleen de tandarts heb ik nog uitgesteld.... Anyway : hartelijke groeten, Ben ps : zou graag je email adres krijgen ! Dhr. Ben Huisman

Persoonlijke coaching - rijangst: ik heb het gehaald...

Beste Pieter, Allereerst wil ik je bedanken voor je coachting op woensdag 18 september. Ik heb het als een bijzondere ochtend ervaren en vooral het stuk op de snelweg dat we samen hebben gereden. Dat stukje praktijk is voor mij erg duidelijk geweest en heeft me geleerd om nog beter en vooral op een andere manier te kijken. Dit laatste is wennen en ik moet me aanleren om oude gewoonten opzij te zetten, wat wel wat oefening vergt. Na wat korte en bekende stukken snelweg heb ik afgelopen donderdag de rit naar Utrecht gemaakt naar de Jaarbeurs voor een congres. Op de heenweg was ik wel gespannen. Uitgerekend nog een ongeluk aan de andere kant. Een auto dubbelgevouwen tegen de vangrail. Aan het eind van de A73 toen ik afslag Arnhem moest nemen (waar ik erg tegenop zag) sloeg de paniek toe. Ik had eerst een gigantische bocht naar links, toen een naar rechts en dan invoegen, waarna 5 baans, waarvan 2 naar Arnhem enz. en 2 Rotterdam + brede vluchtstrook. Toen zag ik niets meer. Ik reed half vluchtstrook, half invoegstrook en ben op het laatste nippertje op de vluchtstrook gestopt op het uiterste puntje, zodat het geen gevaar kon. Gelukkig is er geen enkel gevaar geweest. Ik heb eerst afgewacht tot de hartkloppingen zakten en toen eens rondgekeken. Ik heb mezelf gezegd: Tja, er zit maar een ding op. Terug kan niet. Er af kan niet, want er zijn alleen nog maar snelwegen. Dus ver vooruit kijken en ik ga nu rustig invoegen en pas mijn snelheid aan. Ik ben weer gaan rijden en het ging weer beter. Ik heb met mezelf afgesproken door te rijden naar Utrecht en niet halverwege via allerlei dorpjes naar Utrecht te gaan. Ik heb het gehaald. Bij de Jaarbeurs in de parkeergarage geparkeerd (ook al heel wat). Aan het eind van de middag dwars door het centrum naar Utrecht Zuid gereden waar mijn dochter woont. Daarna naar Utrecht Noord waar een andere dochter woont. Ik ben daar blijven slapen, want ik was behoorlijk moe. De volgende morgen ben ik om half negen naar huis gegaan. Erg druk, maar het ging goed. Ik merk wel, dat ik me moet laten gelden als ik wil invoegen en snelle beslissingen moet nemen, anders is de kans bekeken. Alles bij elkaar toch een prestatie vind ik zelf, al ben ik blij dat mijn man niet naast me zat. Dit durf ik voorlopig nog niet aan en daar baal ik wel van. Morgen heb ik weer eenvrije dag en neem dan misschien weer dezelfde weg naar Arnhem en nu goed. Pieter, bedankt voor alles. P.S. Ik kwam nog een goede spreuk tegen naar aanleiding van je vraag wie de belangsrijkste persoon is in je leven: De basis van mijn leven is de omgang met mijzelf. Petra D

Persoonlijke coaching - reisangst: gezien, gehoord, gevoeld, gezeild..

Ik ben prima getuned!!!
Ja hoor! Knappe obers, engelse in rare bikini?s grappige vogeltjes, het ruisen van de palmbomen. Ik heb het allemaal weer gezien, gehoord, gevoeld etc. Heb gezeild, parasailen sla ik maar over? .
Deze vakantie is een groot succes, voel me geweldig ?wat kan ik veel?.
Groeten,
Marianne

Persoonlijke coaching - dwangneurose: Wel nu! ik ben voor de volledige 100% genezen en weet precies hoe het zit..

Beste Pieter

Allereerst duizendmaal dank voor alle hulp die ik o onbaatzuchtig van jou en ook Marja heb gekregen op een moment dat ik het echt niet meer helder kon zien. Ook mijn excuses voor de lange tijd stilte van mijn kant na onze gesprekken.

Ik heb na ons laatste gesprek even een tijd voor mezelf genomen om eens goed te analyseren hoe het nou zat.
Zeker nadat ik kort na onze afspraak met ? een keer ben gaan praten merkte ik dat ik niet afhankelijk moest worden van een afspraak met jou.
Omdat de neiging om je iedere week wel even te bellen wel aanwezig was zodat ik mijn (dwang) weer wat duidelijker kon plaatsen.

Wel nu!
Ik ben voor de volledige 100% genezen en weet precies hoe het zit. Namelijk dat het er nooit is geweest. De filmpjes het tunen? Ik begrijp wat het was, ?dwangneurose? is eigenlijk een verkeerd woord, het moet eigenlijk ?angstreactie? zijn.

Het probleem zit hem erin dat als je je zelfgemaakte filmpjes meer gaat geloven dan de zo voor de handliggende realiteit dat je haast niet meer in staat bent om onderscheid te maken.

Ach zit ik jou dat nou te vertellen, tsja ik ben enthousiast over het tunen.

Ik maak er geen lange brief van want ik praat liever nog een keer ?mantoman? (in de bar!!)

Bedankt voor jullie oprechte goede bedoelingen die ik heel goed heb aangevoeld.
Een groot deel van mijn herstel is ook omdat ik weet dat het bij jullie uit een zuiver hart komt.

Ik ben nog steeds geen rijke jongen en loop eigenlijk financieel nog een beetje achter de feitjes aan. Maar als ik ooit iets voor jullie kan doen, laat het mij weten en ik zal het doen!

Trouwens, ik besef me ineens dat ik wel rijk ben, ?gezond?, ik heb een vrije wil ?en een zuivere gedachtegang?.

Bedankt Daarvoor!!!!!
Met Vriendelijke Groet
Ben

Persoonlijke coaching - sindsdien gaat het best goed..

Dag Pieter, ?t is alweer bijna twee maanden geleden dat ik bij je geweest ben, en dat je bij mij de ?voorgrond-knop? ontdekte. Ik vond het erg prettig dat je zo snel tijd voor me vrij kon maken. Sindsdien gaat het best goed. Af en toe dreigt de paniek nog wel eens toe te slaan, maar het lukt om die met wat trucjes te lijf te gaan. Wel ben ik nog vaak bang om opeens te overvallen te worden door paniek. Zo zie ik bijv. best op tegen een concert wat we binnenkort met ons koor geven. Maar goed, aan de andere kant heb ik er ook echt zin in, dus ik oefen maar vooral om de baas over m?n ogen, m?n tenen etc. te zijn!
Nogmaals bedankt! Hartelijke groeten,
Willem-jan

Persoonlijke coaching - rijangst: zo klein als ik me toen voelde, zo volwassen voel ik me nu..

Beste Pieter,

Tijd gaat snel, vooral als een probleem moet worden overwonnen.
In augustus heb je mij de kans gegeven om een keer extra bij je thuis te mogen komen om mijn angst voor de snelweg aan te pakken.
We zijn samen de weg opgegaan en je hebt mijn hoofd verschillende richtingen opgedraaid om me te leren kijken.
Zo klein als ik me toen voelde, zo volwassen voel ik me nu. Ik heb leren kijken en door het kijken zie ik nu de wereld beter en helderder. Ik durf ook in andere situaties sneller beslissingen en mijn verantwoordelijkheid te nemen, omdat ik meer 'overzicht' heb.
Neemt niet weg dat voor de snelweg me toch nog vaak het gevoel van onzekerheid bekruipt. Telkens weer moet ik die drempel overwinnen en is het belangrijk om door te zetten.

Ik wil je bedanken voor alle moeite die je voor me hebt gedaan. Dat je me serieus hebt genomen en me hebt willen helpen om een ander inzicht te krijgen, om te leren kijken en verantwoordelijkheid te nemen.
Het is inderdaad van fobie naar vrijheid.
Pieter, ik wens je heel veel succes voor de toekomst en wens je een gelukkig leven.

Henk V

persoonlijke coaching - paniekaanvallen: mijn echtgenote zou ook graag met jou een afspraak willen maken..

Vragen en opmerkingen: Beste Pieter,

Inmiddels alweer ongeveer vier jaar geleden ben ik zelf bij jou geweest ivm paniekaanvallen. Sinds die tijd gaat het meer dan goed met mij. De reden dat ik je nu benader heeft echter een andere reden. Mijn echtgenote gaat thans door een moeilijke periode waarbij ik bang ben (zij deelt deze angst) dat zij op het punt staat 'over haar theewater te raken'. Zij heeft een eigen zaak en een karakterstructuur die nogal perfectisch te noemen is. Daarnaast denken wij dat haar functioneren zowel prive als zakelijk voornamelijk wordt beheersd door angsten. Geen vakantie nemen vanuit de angst dat het mogelijk niet goed zal gaan op de zaak. Gezien de ernst van de situatie zou mijn echtgenote graag op zeer korte termijn eens een afspraak met je willen maken voor een privesessie. Dit uiteraard indien en voor zover jij dit nog doet. Zelf ben ik ongeveer twee of driemaal bij jouw in Waddinxveen geweest. Zou het mogelijk zijn om mij hierover even te bellen of te mailen? Voor mijn ech  tgenoot ligt het wat moeilijk om telefonisch contact te hebben aangezien zij de hele dag in een drukke zaak staat. Ik zou het op prijs stellen om op korte termijn in ieder geval wat te horen.

Groeten, David

Persoonlijke coaching: ik heb niets meer laten horen omdat het heel goed met me gaat..

Hallo Pieter,
 
Ik ben Petra. Vorig jaar ben ik laatst bij je huis langs geweest met me trilangst voor een personal coaching.
Ik was degene die fout in je agenda stond.............misschien dat je dan nog weet wie ik ben. Je had die dag cursus gegeven en ging vervolgens daarna met een vriend wat eten!
Naar de laatste coaching heb ik niets meer van me laten horen, dat komt omdat het heel goed met me gaat.
Ik heb al diverse malen willen reageren, maar daar was steeds niets van gekomen, maar omdat je me zo goed geholpen hebt, wilde ik het je bij deze zeker even laten weten. 
Je bestede echt goed aandacht aan me, je nam me echt serieus, ik bedoel het was niet effe vlug vlug. Ik hoefde je er niets voor te betalen, omdat ik die twee daagse cursus al bij je had gevolgd.  Echt top! Ook op die avond liet je de energie door me lichaam gaan vanaf me nieren naar me hart. Dat was echt vreemd, maar voelde echt goed! Je had er een woord voor hoe dat heette, maar
dat weet ik niet meer. Je zei dat je dat vroeger wel vaker deed.
 
Ik heb net naar je nieuwe web-site gekeken, ziet er ook goed uit. Lekker simpel, mooi en overzichtelijk.
Toen die avond ik bij je was, hebben we samen nog naar je nieuwe website gekeken, die was toen nog niet in de lucht, maar volgens mij heb je toch een beetje de oude style van je website aangehouden, maar nogmaals een mooie site.  Ben benieuwd of je nieuw cursuszaal al af is "penthouse"! We weet kom ik ooit nog eens langs voor een andere leerzame cursus! ( maar dan zonder trilangst)
 
Ik vond je echt toppie!
 
Bedankt, Groeten Petra

Persoonlijke coaching - faalangst: ik bel beide therapeuten af en ...

Vragen en opmerkingen: Hoi Pieter,
Kwartje is gevallen!
Mail je over twee weken!
Heb alleen vanochtend al tig negatieve en zeer vernederende gedachten de halt toegeroepen en bleef met 2 voetjes op de grond! Waar ik me ook bevond! Het is nu nog even hard werken voor mezelf om tegen die negatieve zelfhypnose in te gaan....maar alles wat er maar op gaat lijken ik tegen mezelf negatief zeg gaat voorgoed de deur uit!(hoofd) Wilde vanochtend bijna gaan gillen tegen die vernederende gedachten die ik mezelf heb aangeleerd!
Pieter over twee weken mail ik je en vertel je dan hoe fijn het is dat ik aan de lijve ondervindt dat ik mezelf een goed leven gun!
Groetjes Inma. En nogmaals super bedankt! P.s. ik bel beide terapeuten af en ga vanaf nu mezelf coachen.

Persoonlijke coaching: het was een geweldige ervaring om bij jou in de stoel te zitten. Ik heb het als zeer waardevol ervaren om dit te hebben mogen beleven..

Beste Pieter,

Het was een geweldige ervaring om bij jou in de stoel te zitten.
Na een uur had ik wel in de gaten dat mijn "probleem eigenlijk "geen probleem was maar als ik deze bevestiging niet had gekregen had ik dus nog steeds een "probleem".
Ook wil ik je nogmaals mijn complimenten maken m.b.t. het toepassen van jou technieken en het gebruik maken van jou charisma, warme stem etc.
Ik heb het als zeer prettig en als zeer waardevol ervaren om dit te hebben mogen beleven.

Groeten, Jeroen

Persoonlijke coaching - duizeligheid: via deze weg wil ik graag benadrukken dat de hulp van jou ..

Hallo Pieter,

Ik kwam bij het zoeken van een telefoonnummer jou site tegen. Al bladerend daarin, las ik archief met columns. Direkt daarop viel mij "Flauwvallende man" herkende dit volledig en jij weet wel waarom.

Tijdens het lezen van deze column, komt je gedachten m.b.t. de je (oude)klachten weer boven. Ik kan gerust stellen "oude", want het gaat goed. Inmiddels heb ik meerdere medische ingrepen ondergaan en allemaak zijn ze zonder problemen en op dragelijke wijze doorstaan. Het heeft in mijn geval allemaal wat langer tijd nodig gehad maar het heeft uiteindelijk door verschillende omstandigheden vanuit jou sessies toch mogen helpen. Ik vergeet daarbij ook nooit jou uitspraak! NIETS WENT ZO SNEL ALS GEWOONTE. En zo is het.
Maar via deze weg wil ik toch nog wel even benadrukken dat de hulp van jou hier zeer zeker in positieve zin in heeft bijgedragen. Daarvoor nogmaals dank.

Gerard

Bekijk alle testimonials

Lees hier of er risico's zijn en contra-indicaties

Deel deze pagina: 
Frijters Mind Tuning B.V.® - Mozartlaan 54-56, 2742 BN Waddinxveen - Tel. 00 31 (0)182 612 345